Pääsivu Ruukin historia 1960 – Nimismies toimittaa pakkohuutokaupan
Ruukin historia

Ruukin kirkko

Tapahtumia

vuokralle

Ruukin kartta

Kuvagalleria

Sanasto

Luonnonsuojelualue

Yhteystiedot

Mako-ryhmä

1960 – Nimismies toimittaa pakkohuutokaupan

Kiinteistöjen pakkohuutokauppa toimitettiin Antskogin tehtaan konttorissa 19.4.1960. Läsnä oli runsaasti työntekijöitä ja kyläläisiä. Toimitusta johti nimismies H. Knape.

Varsinaisia tarjoajia oli vain muutama, Wihuri-yhtymä Oy sekä apulaisjohtaja Reino Jokilehto, kumpikin Helsingistä, kilpailivat viimeisinä. Viimeksi mainittu oli MAKO Osakeyhtiön palveluksessa. Fiskars Oy:n edustajaa ei vastoin odotuksia paikalle ilmaantunut. Wihuri-yhtymän edustajan valtuutus päättyi ja Reino Jokilehdon tarjoama summa ratkaisi kisan. Työntekijät olivat heti kyselemässä kuka varsinainen ostaja oli ja oliko hän myös tarjoamassa heille työtä. Kiinteistöt, joita oli useampia, ostettiin perustettavan yhtiön nimiin, eli Oy Antskog Ab, jonka osakekannan omisti MAKO Osakeyhtiö Helsingistä. Oy Antskog Ab sulautettiin myöhemmin fuusion kautta MAKO Osakeyhtiöön. Konkurssipesän koneet, kalusto sekä varastossa olleet tuotteet, kankaat ja muut tarvikkeet olivat vaihtaneet omistajaa jo aikaisemmin.

Kiinteistöt käsittivät 45 hehtaarin maa-alueet sekä teollisuusrakennuksia, myös lukuisia puisia asuinrakennuksia sekä kaksi vesivoimalaa. Rakennusten kunto oli välttävä.


1630 Ruukki perustetaan

1647 Ruukki laajenee

1669 Toiminta hiipuu

1733 Isonvihan jälkeen

1752 Vararikkoja

1765 Kuparikauteen

1822 Apteekkari rakentaa

1860 Lyhyt nousukausi

1900 Tohveleita ja ulstereita

1959 Koneet pysähtyvät

• 1960 Pakkohuutokauppa

Uusi omistaja

Uusi aikakausi

Antskog tänään